Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zelenina

12. 3. 2013

Další důležitou základní složkou potravy je zelenina. Každý den by mělo morče kousek čerstvé zeleniny dostat. Čerstvá potrava nesmí být podávaná příliš studená rovnou z ledničky.

Morčeti můžete nabídnout téměř jakýkoli druh zeleniny či ovoce - Např.: mrkev, celer, petržel, papriky všech barev (ne pálivé), červená řepa, čerstvý fenykl, rajče, saláty, různé zeleninové natě, v malém množství salátová okurka (obsahuje příliš vody a větší množství může způsobit průjem. V malém množství květák, kapusta, kedluben, brokolice, zelí (tato zelenina nadýmá a to je opět velká zátěž na morčecí trávení).

Nevhodné jsou třeba brambory, pórek, cibule a česnek!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář